Erkend leerbedrijf

Om jongeren in het bedrijf op te leiden, is een erkenning nodig. Fundeon verstrekte dergelijke erkenningen van oudsher aan bedrijven in de bouw en infra. Vanaf 1 augustus 2015 is de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) hiervoor verantwoordelijk. Dat is een landelijke organisatie die door de overheid is ingesteld en die alle afzonderlijke kenniscentra in de diverse sectoren vervangt.

De overdracht van de erkenningstaak naar de SBB heeft een aantal belangrijke gevolgen. De adviseurs Beroepspraktijk van Fundeon werken vanaf 1 augustus 2015 bij de SBB. Het beheer van het register erkende leerbedrijven ligt nu eveneens bij de SBB. Alle erkende leerbedrijven in Nederland zijn terug te vinden op de website Stagemarkt.

Logo Erkend Leerbedrijf pms

 

De in het verleden afgegeven erkenningen blijven van kracht. De SBB neemt ook de huidige erkenningsregeling voor leerbedrijven in de bouw, infra en gespecialiseerde aannemerij over. Daarin zit onder andere de verplichting om een gecertificeerde leermeester in dienst te hebben die de leermeestercursus heeft gevolgd en eens in de twee jaar op nascholing gaat. Fundeon (en vanaf 1 juli 2016 een nieuw op te richten ‘kennis- en adviescentrum’) blijft deze leermeestercursussen en nascholing aanbieden. De leermeester kan ook gebruik blijven maken van de trajectmap en praktijktoetsen van Fundeon.

Praktijktoetsen moeten worden aangemeld bij de servicedesk van Fundeon via het berichtgevingsformulier. Bij het afleggen van praktijktoetsen kan de adviseur Examinering op bezoek komen.

Bent u geïnteresseerd om erkend leerbedrijf te worden? Of hebt u een vraag over over uw erkenning als leerbedrijf? Dan kunt u vanaf nu terecht op een speciale website van de SBB. De SBB zorgt ervoor dat uw vraag in behandeling wordt genomen door een van de opleidingsadviseurs.